طراحی و اجرای یک سیستم اعلام حریق مورد قبول در اماکن متفاوت مستلزم رعایت قوانین خاصی است که در استاندارد های متفاوتی این قوانین را بیان کرده اند. یکی از معتبرترین استانداردها در زمینه ی سیستم های اعلام حریق استاندارد NFPA-72 می باشد که با سخت گیری خود سعی بر بهترین ایمن سازی تجهیزات در برابر حریق را دارد. این استاندارد امروزه مورد تایید سازمان آتش نشانی ایران می باشد که بر اساس آن تائیدیه های آتش نشانی را صادر می کند.
نصب اعلام حریق چیست
نصب سیستم اعلام حریق سیستمی کاربردی در مبحث حفاظت از ساختمان می باشد. نصب اعلام حریق ها به دو دسته کلی متعارف و آدرس پذیر دسته بندی می شوند عملکرد سیستم آدرس پذیر بسیار دقیق تر از اعلام حریق متعارف می باشد بطوری که محل دقیق حریق در این سیستم ها به خوبی نمایش داده می شود و این موضوع خود به اطفاء سریعتر حریق توسط آتشنشان ها کمک خواهد کرد.
سیستم اعلام حریق همچنین می تواند به سیستم اطفاء حریق نیز متصل شود و به صورت اتوماتیک عملیات اطفاء حریق را نیز کنترل نماید سیستم اعلام حریق در دو دسته کلی متعارف و آدرس پذیر تولید می شوند و نصب اعلام حریق متعارف بسیار ساده تر از نصب اعلام حریق آدرس پذیر می باشد که دلیل آن سادگی در برنامه ریزی اعلام حریق متعارف نسبت به آدرس پذیر است .
اجزای تشکیل دهنده سیستم نصب اعلام حریق
پنل مرکزی در نصب اعلام حریق :
تمامی فرمان ها و برنامه ریزی های نصب اعلام حریق بر روی پنل مرکزی انجام می شود این پنل قابلیت تجهیزات اطفاء حریق و نصب تلفن کننده را دارد و در دو نوع آدرس پذیر و متعارف یا متعارف ساخته می شود.
دتکتور در نصب اعلام حریق :
دتکتور ها در حقیقت آشکارسازهای حریق هستند و در انواع دتکتورهای حساس به دود، دتکتورهای حساس به حرارت، دتکتورهای حساس به نور آتش ، دتکتورهای گاز و … ساخته می شوند.
آژیر نصب سیستم اعلام حریق :
اعلام صوتی آژیر خطر آتش سوزی توسط آژیر یا اسپیکر انجام می شوند در نصب اسپیکرها برای ساختمان ها می بایست استاندارد دسی بل (db) صوت در آژیرهای داخلی و بیرونی متفاوت باشد.
چراغ سردر یا چراغ اندیکاتور :
برای آشکارسازی محل دقیق حریق در اعلام حریق ها از چراغ سردر استفاده می شود در زمان آتش سوزی چراغ اندیکاتور روشن شده در هر واحد یا اتاق نشانگر آتش سوزی در آن محل می باشد.
شستی در نصب اعلام حریق :
از این شستی ها برای اعلام حریق به صورت دستی استفاده می شود به این منظور می بایست شستی ها را در محلی نصب نمود که در دسترس عموم باشد.
تفاوت اعلام حریق متعارف با اعلام حریق آدرس پذیر
نصب سیستم اعلام حریق متعارف متشکل از یک پنل ساده بعلاوه تجهیزات اعلام و هشدار حریق می باشد در این اعلام حریق ها محل حریق را به صورت دقیق نمی توان تشخیص داد برای مثال یک هتل که در هر طبقه آن ۲۰ اتاق وجود دارد را در نظر بگیرید با بررسی پنل اعلام حریق متعارف در زمان وقوع حریق تنها این پنل آدرس طبقه را برای آتش نشان مشخص می کند و اینکه کدام اتاق دچار حریق شده مشخص نیست البته با نصب چراغ های سردری برای هر اتاق می توان در همان طبقه این موضوع را مشخص نمود ولی این موضوع باز به صورت دیداری می باشد و در پیچ و خم راه روهای طبقه پیدا کردن آن زمان بر است.
اما در پنل های سیستم اعلام حریق آدرس پذیر محل حریق به صورت کامل نوشته می شود بطور مثال بر روری پنل آدرس (( طبقه ۵ اتاق ۱۶)) نوشته شده است و آتش نشان خود را بلافاصله به آدرس دقیق آتش سوزی می رساند (پنل های مرکزی طبق استاندارد می بایست در ورودی درب هر ساختمان و در دید مناسب برای آتش نشان ها نصب شوند)
تفاوت سیم کشی در اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر
سیم کشی در نصب اعلام حریق متعارف به صورت سری یا پشت سر هم می باشد و انتهای خط می بایست با مقاومت بسته شود اما سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر به صورت حلقه است است یعنی سیم خروجی از زون ها به صورت حلقه به پنل برگشت دارد.
خرید سیستم اعلام حریق
یک سیستم اعلام حریق معمولا شامل دتکتورهای دودی و حرارتی، شستی اعلام حربق، آژیر و پنل مرکزی می باشد که بسته به تعداد طبقات ساختمان و اتاق ها تعداد هر کدام باید مشخص شود تا بتوانید برای خرید سیستم اعلام حریق اقدام نمایید.
هزینه و قیمت نصب سیستم اعلام حریق
هزینه نصب انواع سیستم های اعلام حریق متفاوت است. برای اطلاع از هزینه های نصب سیستم اعلام حریق متعارف با برندهای مختلف مانند آریاک، تسلا و… همین الان با شماره 09382084488 تماس بگیرید.